View Single Post
Stary 29-12-2021, 17:32   #65
mskgs
ford::advanced

Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to chyba nie rozumiem o czym piszesz-skoro Niemiec zarabia 2x tyle, a samochód ma podobną cenę co u nas, to jakie to jest dopasowanie do rynku?
Tytułowy Focus, przykładowo wersja ST-Line X 1.0 155 KM. U nas od 117350 PLN, Niemcy od 32450€ = ~149k PLN. Jak to są dla ciebie podobne ceny to możemy zakończyć dyskusję.

Cytat:
Poza tym mylisz się, narzędzie pracy jak najbardziej, ale praca ma też swoje profity dodane jednym z nich jest samochód do dyspozycji.W przeciwnym razie trzeba go kupić jak się go potrzebuje.
Samochód to profit, ale to, że jako np. przedstawiciel handlowy dostajesz samochód nie wynika z tego, że pracodawca chce ci zrobić dobrze, tylko jest to niezbędne narzędzie, podobnie jak biurko w pracy, długopisy, laptop czy telefon. Z mojej strony EOD.

Wracając do Focusa po FL. Jednak wbrew temu co pisałem, zdecydowałem się zamówić samochód. Pisałem do wielu salonów, niektórzy dawali mniejszy rabat niż sugerowany 11000 na stronie Forda. Na pytanie skąd ta różnica zawsze słyszałem, że... ich wycena zawiera podwyżki od nowego roku. Podobno ceny wyjściowe się nie zmienią, ale rabaty mają zmaleć. Jak będzie, zobaczymy. W każdym razie nie wszyscy widzieli w tym problem, więc nie wiem czy biorą to po prostu "na klatę" czy nagle okaże się, że samochodu nie wyprodukują. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Terminy odbioru są podawane od marca po maj/czerwiec, zatem można w skrócie napisać: Q2.

Ostatnio edytowane przez mskgs ; 29-12-2021 o 17:39
mskgs jest offline   Odpowiedź z Cytatem