Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana uszczelki pokrywy zaworów 2.5T
View Single Post
Stary 29-12-2021, 20:17   #4
orka00
ford::amateur

Imię: Piotrek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.5T 220KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wymiana uszczelki pokrywy zaworów 2.5T

Cytat:
Napisał Garbojad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coś chyba źle oglądałeś, pokrywa jak sama nazwa mówi jest tylko pokrywą i stosuje się uszczelkę
rozumie, że stosuje się uszczelkę, ale nie ma takiej ładnej wyciętej. Jedynie co znalazłem to https://e-katalog.intercars.com.pl/#...516/202040000/ i wygląda, że tylko masy uszczelniające są.

Cytat:
Napisał krystian1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
można dostać gumowe oringi które stosuje się po sztuce na każdy cylinder
Domyślam się, że chodzi ci o oringi przy świecach. To wydaje mi się, że jest najmniejszy problem, bo jak już będę miał to rozłożone to coś znajde w jakimkolwiek sklepie.

Ogólnie to najbardziej mi chodzi o temat samego demontażu, bo jak dźwignę tą pokrywę to rozrząd pociągnie mi wałki do góry i już kolejna rzecz do roboty, a mi właśnie chodzi czy da się tego uniknąc. W sensie odkręcić pokrywę, wyczyścić, nałożyć masę i nowe oringi (chyba, że już ktoś z forumowiczów to robił i wie, jakie jeszcze uszczelki od razu do wymiany) oraz skręcić na gotowo?
orka00 jest offline   Odpowiedź z Cytatem