Temat: [Puma 2020- ] Wymiana oleju w ASO
View Single Post
Stary 23-01-2022, 16:06   #14
Sethh
ford::advanced

Model: Puma
Silnik: 1
Rocznik: 22
Domyślnie Odp: Wymiana oleju w ASO

Cytat:
Napisał Marek191 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak bo albo musisz skasować Inteligentny Licznik jakości oleju albo przekroczyć jego "limit" Tzn. Jak np. wskazywałby 30% po 10tkm i wymienisz olej u lokalnego Mechanika to albo kasujesz i masz znowu 100%(co napewno zostanie w historii kompa?) Albo musisz jechać za 3tkm przy 5% jakości oleju do wymiany. Albo olać licznik i jechać na serwis za następne 15tkm (na ten obowiązkowy co 2 lata) I wtedy Ci powiedzą . Nie ma Pan gwarancji bo nie wymienil Pan oleju w terminie a np mamy wykupiona na 5 lat? Albo jak przed upływem 2 lat cokolwiek się zepsuję i wykminią po podpięciu do kompa że nie był oleju wymieniony albo był poza ASO to kaplica. Jedyna opcja wymiany to autoryzowany prze Forda serwis niezależny- jakaś duża sieciówka? Bo napewno nie Pan Wiesiek

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Chcę go wymienić po dotarciu, więc serwis miałby kategoryczny zakaz grzebania w kompie. Wymiana oleju i filtra jest tak bajecznie prosta, że nie mam pojęcia skąd Ci się biorą wymagania z kosmosu typu duża sieciówka.
Sethh jest offline   Odpowiedź z Cytatem