W mk3 1,6 PB od ok 55 stopni do włączenia wentylatora ok 100 stoi w miejscu, czyli na ok.90. Powyżej nie było okazji sprawdzić. sprawdzane w test mode. W mk2 1,6 PB jest to samo. W mk2 dojechałem z temperaturą do 107 (musiałem się nieźle starać) i ani drgnie powyżej stanu "normal" czyli 80, ale przed naprawą licznika było ok.90 (wskazówka), tylko w tym mk2 sprawdzałem temperaturę Forscanem. Wniosek taki, że wskaźniki temperatury w Focusach są raczej ku ozdobie i co jakiś czas temat ten wypływa na forum. Jak stanę w korku mk3, w upalny dzień przechodzę w test mode, aby mieć kontrole nad temperaturą, bo na zegar nie ma co liczyć. Na forum był wpis, że w mk2 to niby jest wadliwy soft, ale podobno poprawiony w tej kwestii był nie lepszy.
Cytat:
|
mówił że tylko w dieslach się montuje a 1.6 PB wychodziły bez osłon pod silnikiem.... zgłupiałem....
|
Ja osobiście nie widziałem mk2 1.6 PB z osłoną.
Generalnie w domu od 9 lat same Fordy benzyny duratec/sigma i z problem z "prawie" przegrzaniem był raz jak się chłodnica rozszczelniła, ale gdyby był czujnik poziomu płynu tematu by nie było.
Była u mnie także koncepcja zrobienia sygnalizacji przegrzania (ds18b20 + mikrokontroler), ale problemem okazało się zamontowanie czujnika tak, aby mierzył temp. cieczy chłodzącej i do tego aby nie zwiększał prawdopodobieństwa awarii/wycieku. Jak ktoś ma pomysł to chętnie skorzystam.