View Single Post
Stary 21-03-2022, 16:51   #25
FFpiotto
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Kłopoty techniczne i prawne po zakupie Forda Focusa

Cytat:
Napisał krzysztofSJZ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
>>>>Szczególnym trafem jest, że w parę dni temu, do warsztatu trafił też Ford Focus z tym samym silnikiem, oraz z taką samą awarią.<<<<

no widzisz sam odpowiedziałeś sobie w temacie, no chyba że ten drugi ford też od tego sprzedawcy, żal mi ciebie bo być może miałeś strasznego pecha, bo trudno uwierzyć by można było tak zatuszować wypalone zawory do sprzedaży, to nie zawieszenie gdzie ,,janusze biznesu,, rasują zawieszenie wsadzają różne śrubki, podkładki w sworznie
W międzyczasie się okazało, że w tym drugim Focusie, po demontażu głowicy oczywiście, że zawór uderzył w tłok. Głowica tam była już wcześniej naprawiana.
To wygląda na problem z rozrządem? Łańcuch przeskoczył? zerwał się?
Tylko tyle wiem.
Ale posiadacz auta ma go od dawna. Nie tak jak ja, 8 dni się nacieszyłem, czyli od 20.02 walczę ze sprzedającym.
Do 28.03 czekam na odpowiedź od sprzedającego. Przy aucie nic nie robię, tylko rozpytuję warsztaty o ewentualnie wolny termin na początku kwietnia

Ostatnio edytowane przez FFpiotto ; 21-03-2022 o 17:53
FFpiotto jest offline   Odpowiedź z Cytatem