Cytat:
|
To wygląda na problem z rozrządem? Łańcuch przeskoczył? zerwał się?
|
raczej tak , jeden zawór to wyglada na to że tylko cos przestawiło sie ,nie wiem czy łańcuch tam jest czy pasek, w moim mondeo jak popuściła śruba na rozrządzie to łańcuch przeskoczył i 2 zawory wygięte, a jak wymieniałeś olej jestes pewny że wlali tyle ile trzeba? za mechanika jesteś pewny? kiedyś miałem Lagunę i gość zrobił mi przegląd tzn. wymienił klocki, filtry, no i olej, udało mi się autem przejechać 220 km i zapaliła się kontrolka oleju wlałem 1 litr wrócilem do domu i od nowa kontrolka zapalłą sie i dolewka, pojechałęm do szmaciarza z reklamacją, i wyobraz sobie gość otworzył maske i od razu wskazał gdzie mam wyciek, cała pokrywa zaworów w oleju gniazda wtrysków pełne oleju, przypadek??? raczej nie, skąd wiedział po 4 dniach gdzie oliwa ucieka?? wróżka?, i zaraz zaczęła się próba naciągania a to pokrywa sie odkształciła a koszt ze 2 tysie, nowa bo uzywka mogła byc zła, uszczelka pos pokrywe prawie 400 zł, pojechałem do innego wyminił uszczelkę i wyciek zniknął, dodam że auto plam olejowych nie zostawiało, w mondeo porządny remont głowicy wtedy tj, w 2016 roku kosztował mnie 2800 zł