Pewnie że jest dobre. Bo dobrze się na nich jeździ, czy to Ci się podoba czy nie, a sam fakt że jeżdżę dalej dowodzi, że są dobre. Jeśli często macie sytuacje podbramkowe, to może czas zastanowić się nad sposobem jazdy?
Cytat:
|
Zadna świadomość i umiejętności w nagłej sytuacji nie pomoże. W ekstremalnej sytuacji może zabraknąć kilku centymetrów
No tak, straszna męczarnia 30min wymiana 4kół.
|
30 minut, a kolejki, a problemy, a realnie pojechałem i wróciłem, kopny śnieg czy mokro, samochód jechał.
Cytat:
|
To raczej nie świadomość a potencjalne zagrożenie na drodze. Przywołany test wyraźnie pokazuje jakie są różnice w hamowaniu na suchym. Różnica prawie 3 metrów na niekorzyść najlepszej wielosezonówki to dużo, na tyle dużo, że może lub nie uratować czyjeś życie.
Nie po to chyba producenci samochodów tworzą coraz lepsze układy hamulcowe aby skrócić max drogę hamowania aby potem to przekreślić zakładając opony wielosezonowe.
Nie chciałbym aby ktoś wjechał mi w bagażnik tylko dlatego, że zabrakło mu tych 3 metrów , a tym bardziej aby nie zatrzymał się przed pasami na których właśnie przechodzą piesi.
No chyba, że ma się świadomość jazdy na wielosezonówkach z prędkościami o 10% mniejszymi.
|
Mistrzowie normalnie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ciekawe, że najwięcej do powiedzenia mają użytkownicy sezonowych.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
no to są zazwyczaj szybcy i wściekli na jakiś chinolach w sobotni lub niedzielny poranek trochę "wczorajsi" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pt 23 - ndz 8ma aż strach ruszyć na gminne drogi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
parę lat temu widziałem taką właśnie ekipę ... w piątek wieczorem dopchali do Orlenu jakieś przyrdzewiałem E39 zatankowali za 5 dych i się bujnęli lansować na miasto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .. nie sądzę aby właściciel pojazdu analizował ogumienie ... raczej ile cali felgi zmieści się w błotnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
O widzę, nawet statystyk, że na chinolach i w ogóle.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A możesz podać źródło tych swoich rewelacji czy to tak jak zawsze w internecie "tak musi być bo mi pasuje do teorii"?
I ponownie do wszystkich, jeśli macie tak dużo podbramkowych sytuacji, zastanówcie się jak jeździcie. Na początku kariery kierowcy też miewałem i nawet nie ze swojej winy by były wypadki, ale zmądrzałem i ilość tego typu zdarzeń spadła do zera, ale rozumiem "jakby tu było przedszkole w przyszłości".
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Nie jestem przeciwnikiem, ani zwolennikiem wielosezonów. Jak już pisałem, na jednym aucie mam wielosezony / przez trzy lata zrobiło 10 tys km / , a na drugim sezonowe, zawsze trzymane maks 4 lata , o ile nie nastąpi zmiana auta , lub zużycie. Dla mnie kluczowe jest zachowanie na mokrym .
|
I z tym się totalnie zgadzam. Też mam wielosezony bo miały być na samochód który daleko nie jeździ i dużo km nie robi, ale nie należy demonizować, pojechały i wróciły na narty.