Temat: [S-MAX 2006-2015] Wymiana rozrządu co ile km 2.0TDCI
View Single Post
Stary 30-03-2022, 09:08   #217
robaczeq
ford::average

Imię: rbq
Model: S-Max/Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi /1.4 TDCi
Rocznik: 2010/2007
Domyślnie Odp: Wymiana rozrządu co ile km

Cytat:
Napisał daabbeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nadal nie rozumiem dlaczego jeżdżących Fordami namawiasz na oglądanie instrukcji Fiatów.
Bo to PRZYKŁAD, informacje od FCA może łatwo każdy zweryfikować, interwały Forda nie są ogólnodostępne dla "szarego użytkownika". Podejście FCA nie różni się od innych producentów.

Cytat:
Napisał daabbeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nikt tu nie posługuje się jedynie przebiegiem do określenia momentu wymiany - raczej wszyscy używają alternatywnie także wieku.
Można odnieść odmienne wrażenie

Cytat:
Szkoda, że we wcześniejszych postach nie napisałeś, że ten skrócony interwał radzisz nie dla pierwszej wymiany a dla kolejnych.
Mój błąd.

Cytat:
Napisał koval1980 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napiszę krótko, byłem zmuszony wymienić rozrząd przy okazji wymiany popychaczy i po 160kkm i 5 latach wyglądał bardzo dobrze, do 200kkm by dokulał bez problemu.
Także myślę, że wystarczy skrócić interwał kilometrów z 200 o 10% albo trzymać się wieku, bo pasek mimo wszystko z racji wieku będzie słabszy. Każdy zrobi jak uważa, ale wymiana w tym silniku co 60-80 kkm to jest śmiech na sali.
Bo miał 5 lat a nie 10, wcześniej wrzucałem zdjęcie 10 letniego paska z nalotem ~100k km.

Cytat:
Wymieniałem po 180 tkm i 360 tkm - w obu przypadkach pasek w bardzo dobrym stanie.
A ile lat miały paski?

Cytat:
Napisał woro_woro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skąd taka informacja? Podaj źródło.
Gwarantuję, że NIKT nie poda Ci tej informacji jako oficjalnej - dotyczy każdego producenta na świecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
robaczeq jest offline   Odpowiedź z Cytatem