Cytat:
|
Nadal nie rozumiem dlaczego jeżdżących Fordami namawiasz na oglądanie instrukcji Fiatów.
|
Bo to PRZYKŁAD, informacje od FCA może łatwo każdy zweryfikować, interwały Forda nie są ogólnodostępne dla "szarego użytkownika". Podejście FCA nie różni się od innych producentów.
Cytat:
|
Nikt tu nie posługuje się jedynie przebiegiem do określenia momentu wymiany - raczej wszyscy używają alternatywnie także wieku.
|
Można odnieść odmienne wrażenie
Cytat:
|
Szkoda, że we wcześniejszych postach nie napisałeś, że ten skrócony interwał radzisz nie dla pierwszej wymiany a dla kolejnych.
|
Mój błąd.
Cytat:
|
Napiszę krótko, byłem zmuszony wymienić rozrząd przy okazji wymiany popychaczy i po 160kkm i 5 latach wyglądał bardzo dobrze, do 200kkm by dokulał bez problemu.
Także myślę, że wystarczy skrócić interwał kilometrów z 200 o 10% albo trzymać się wieku, bo pasek mimo wszystko z racji wieku będzie słabszy. Każdy zrobi jak uważa, ale wymiana w tym silniku co 60-80 kkm to jest śmiech na sali.
|
Bo miał 5 lat a nie 10, wcześniej wrzucałem zdjęcie 10 letniego paska z nalotem ~100k km.
Cytat:
|
Wymieniałem po 180 tkm i 360 tkm - w obu przypadkach pasek w bardzo dobrym stanie.
|
A ile lat miały paski?
Cytat:
|
Skąd taka informacja? Podaj źródło.
|
Gwarantuję, że NIKT nie poda Ci tej informacji jako oficjalnej - dotyczy każdego producenta na świecie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.