Odp: Modyfikacja fabrycznego audio
Witam wszystkich .
Jako że minęło już dużo "godzin" grania mojego Axtona w subie to pozwolę się podzielić moim odczuciem po to aby nikt inny nie tracił czasu i kasy na zbędną
robotę.
Miałem rozebrany bagażnik i drzwi tył, więc mogłem bez żadnych przeszkód brać sygnał na dodatkowy wzmacniacz po hi-input dla suba. No i tak jak większość kolegów stwierdzam że nie ma sensu taka zabawa, ponieważ żadnego lepszego dźwięku nie uzyskałem. Jak bym tego wzmacniacza nie podłączał (próbowałem na kanale przód,tył drzwi, sub) to efekt był nijaki tzn. dalej tylko było z tego jedno wielkie buczydło - dosłownie.
Głośnik nie dopasowany do suba, sub plastikowy, sygnał kiepski no i mamy
powód niezadowolenia. Oczywiście Ameryki nie odkryłem, większość jest w stanie przewidzieć efekt końcowy, ale musiałem spróbować.
Finalnie wróciłem do ori głośnika i jest dużo lepiej niż na Axtonie. Dźwięk jest
bardziej spójny, jest "jakiś" bas, a nie tylko buczenie. Jakkolwiek to gra (ja chciałbym lepiej a kumple mówią że gra świetnie) to nic już nie ruszam.
p.s. po rozebraniu tylnych drzwi okazało się że są tam papierowe głośniki 25W, które zaczęły już pleśnieć (auto ma 3 lata)- więc wymieniłem je na te z przodu 50W plastkikowe
|