Nie siedzę w temacie audio mocno, ale wg schematów fordowskich dla S-MAX/GALAXY (CD340) SONY AUDIOPHILE nie wymaga wzmacniacza. Szare złącze 10. pinowe C2ME03-G (gniazdo w radiu) służy do bezpośredniego podłączenia tweeterów P+L (4 piny), subwoofera (4 piny), masy (1 pin) i zasilania (1 pin). Nawet w tytule schematu podkreślono "internal amplifier".
Cytat:
|
Blaupunkt SD bez wyjścia video nie ma wyjścia na głośnik centralny, natomiast z wyjściem video tzw. MCA 2 SD Plus już posiada wyjście na centralny z tych samych pinów 1 i 7.
|
Czy ta informacja jest jakoś potwierdzona? Trochę OFF TOPIC, ale wydaje mi się, że były także radia Blaupunkt MCA SD Plus. Czyli one także nie dawałyby możliwości podłączenia głośnika centralnego?
Cytat:
|
Zwykłe Sony wymaga wzmacniacza?
|
Koledze
@
franciszekmg
chyba chodziło o to, że gdyby ktoś sobie chciał zbudować PSS w oparciu o zwykłe SONY, to musiałby dołożyć "zewnętrzny" wzmacniacz, jak to ma miejsce przy Blaupunktach NX. Nie wiem tylko, czy takie konfiguracje (SONY + wzmacniacz) były, ale jak pisałem wyżej nie interesuję się zbytnio tematem audio. Rozkminiałem temat połączeń tylko w takim zakresie, jaki mi był potrzebny przy dokładaniu PSS i DAB+ do Blaupunkta NX w S-MAX'ie.