View Single Post
Stary 12-07-2022, 19:09   #101
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Premium Sound System - dołożenie, schemat, zdjęcia

Cytat:
Napisał franciszekmg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można zbudować PSS na MCA 2 SD PLUS, dodatkowy wzmacniacz.
Ale to jest o wiele więcej roboty i bardzo upierdliwa rzeźba z wiązkami. Dołożenie PSS "na" SONY AUDIOPHILE wydaje się jednak dużo prostsze.
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
da się upolować audiophile i subwoofer
To nawet nie jest polowanie - dostępność części (także głośnika centralnego dla PSS) całkiem spora. Najtrudniejsze do zdobycia są wiązki i pokrywka schowka, zakrywająca subwoofer. Chociaż aktualnie jest chyba jeszcze taka pokrywka dostępna na portalu gdzie "wszystko mają". O ile pokrywkę można sobie także przygotować samodzielnie wiercąc odpowiedniej wielkości otwory i wkładając maskownice głośników (jak to napisał mój przedmówca), o tyle z wiązkami obecnie jest posucha.
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skąd wytrzasnąć dodatkową wtyczkę do radia???
Oprócz tej wtyczki (część wiązki kokpitu) będzie potrzebna jeszcze wtyczka do subwoofera (część wiązki podłogi). Wszystko jest do zdobycia, ale jest to wyzwanie.
Cytat:
Sony audiophile z dab (dab+?) to chyba biały kruk
Rzadkie radia, ale z numeracją wskazującą na Mondeo zdarzają się. Prawdziwy biały kruk, to radio z numeracją wskazującą na S-MAX/GALAXY. To radio jest jak Yeti. Osobiście nie widziałem takiego nawet w internetach. Dlatego w mojej wcześniejszej rozpisce nie podałem jego numeru. A powinien to być nr taki: AM2T-18C939-MB (HCD340MB).
Cytat:
czy dobrze kojarzę, że cyfrowo są tylko nadawane (w W-wie) radia państwowe?
Nie tylko. U mnie w Breslau odbieram w samochodzie aktualnie 26 stacji cyfrowych. Np. przez DAB słucham mojej ulubionej stacji MUZO.FM
Cytat:
Subwoofer idzie pod fotel pasażera? Co z zestawem naprawczym - pod fotel kierowcy? Dekel schowka pozostaje ten sam?
Subwoofer jest za fotelem kierowcy, czyli tracisz lewy schowek. Zestaw naprawczy to schowek prawy. O deklu pisałem wyżej.

Ostatnio edytowane przez Parch ; 12-07-2022 o 19:13
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem