Cytat:
|
Można zbudować PSS na MCA 2 SD PLUS, dodatkowy wzmacniacz.
|
Ale to jest o wiele więcej roboty i bardzo upierdliwa rzeźba z wiązkami. Dołożenie PSS "na" SONY AUDIOPHILE wydaje się jednak dużo prostsze.
Cytat:
|
da się upolować audiophile i subwoofer
|
To nawet nie jest polowanie - dostępność części (także głośnika centralnego dla PSS) całkiem spora. Najtrudniejsze do zdobycia są wiązki i pokrywka schowka, zakrywająca subwoofer. Chociaż aktualnie jest chyba jeszcze taka pokrywka dostępna na portalu gdzie "wszystko mają". O ile pokrywkę można sobie także przygotować samodzielnie wiercąc odpowiedniej wielkości otwory i wkładając maskownice głośników (jak to napisał mój przedmówca), o tyle z wiązkami obecnie jest posucha.
Cytat:
|
skąd wytrzasnąć dodatkową wtyczkę do radia???
|
Oprócz tej wtyczki (część wiązki kokpitu) będzie potrzebna jeszcze wtyczka do subwoofera (część wiązki podłogi). Wszystko jest do zdobycia, ale jest to wyzwanie.
Cytat:
|
Sony audiophile z dab (dab+?) to chyba biały kruk
|
Rzadkie radia, ale z numeracją wskazującą na Mondeo zdarzają się. Prawdziwy biały kruk, to radio z numeracją wskazującą na S-MAX/GALAXY. To radio jest jak Yeti. Osobiście nie widziałem takiego nawet w internetach. Dlatego w mojej wcześniejszej rozpisce nie podałem jego numeru. A powinien to być nr taki: AM2T-18C939-MB (HCD340MB).
Cytat:
|
czy dobrze kojarzę, że cyfrowo są tylko nadawane (w W-wie) radia państwowe?
|
Nie tylko. U mnie w Breslau odbieram w samochodzie aktualnie 26 stacji cyfrowych. Np. przez DAB słucham mojej ulubionej stacji MUZO.FM
Cytat:
|
Subwoofer idzie pod fotel pasażera? Co z zestawem naprawczym - pod fotel kierowcy? Dekel schowka pozostaje ten sam?
|
Subwoofer jest za fotelem kierowcy, czyli tracisz lewy schowek. Zestaw naprawczy to schowek prawy. O deklu pisałem wyżej.