Odp: Focus Mk4 Facelift
Właśnie wróciłem z jazdy testowej nową Astrą. Wieczorem opiszę wrażenia. Najpierw jednak na szybko odpowiem na pytanie dotyczące nowej Hondy Civic. Na plus; przyzwoite materiały wykończeniowe w kabinie, ilość miejsca we wnętrzu porównywalna do Octavii, duży bagażnik, mocny silnik, dobrze pracująca automatyczna skrzynia, która nie wyje i nie ma lagów(sztuczna symulacja dźwiękowa zmiany biegów), bardzo dobre prowadzenie i układ kierowniczy reagujący błyskawicznie. Na minus; szumy powietrza na słupkach przednich, słabe wyciszenie podwozia(szczególnie szumy od bagażnika),mało komfortowe wybieranie nierówności, przy dynamicznej jeździe silnik mocno słyszalny w kabinie, brak jakichkolwiek rabatów od ceny katalogowej, wysoka rata leasingowa w porównaniu do Golfa i Octavii. Odnośnie spalania, to trudno mi powiedzieć, ponieważ nie skupiałem się na tym. Pamiętałem jednak, żeby wyzerować licznik przed jazdą. Wróciłem ze średnim spalaniem 7,4L, ale jazda była dynamiczna. Podsumowując, gdyby nie hałas w kabinie i mało komfortowe zawieszenie, to z dużym prawdopodobieństwem zamówiłbym Civica. Zaznaczam, że są to tylko moje spostrzeżenia, a każdy oczekuje od samochodu czegoś innego
|