View Single Post
Stary 16-08-2022, 17:17   #28
Dariuszsanijuż
ford::amateur

Imię: Dariusz
Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: tylne lewe drzwi - zamek przestał działać

Cytat:
Napisał magdalena30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I co tam Panowie po długim weekendzie ?? Jakieś nowe sugestie co do zamka ??
Niestety drzwi nadal zamknięte.
Jeśli dobrze zrozumiałem zasadę włączenia podwójnego ryglowania to na tą chwilę nie mam jej włączonej tzn. klikając na kluczyku 1 x otwarcie otwierają się wszystkie zamki jednocześnie (oprócz oczywiście tego jednego, pasażer za kierowcą).
Dziś próbowałem jeszcze wielokrotnego fizycznego odciągania rygla w drzwiach ale bezskutecznie.
Czy jestem zmuszony na wizytę u fachowca i kolejne koszta ??

Czy może mieć związek z tematem moduł komfortu ??

Bump:

Cześć Wszystkim. Pozwoliłem sobie na komentarz do powyższego ponieważ od tygodnia jeździłem z zamkniętymi na amen tylnymi lewymi drzwiami.
Wszystkie sugestie jakie dotychczas trafiałem w necie sugerowały zepsuty zamek i propozycje były jego dewastacji od środka i montaż nowego. Aż do momentu gdy trafiłem na te forum i tytuową dyskusje. Ponadto udało mi się otworzyć jednorazowo drzwi po kopniaku z kolana w drzwi na wysokości zamka i jednoczesnym otwieraniu z centralnego. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie, ale było jednorazowe i kolejne traktowania niczym nie poskutkowało, a drży po ponownym zamknięciu juz były nie do otwarcia.
Piszę to, bo może ta blacha "naprawa" komuś ulży w nerwicy. Kolega, zapytał, czy próbowałem otworzyc auto z kluczyka?
I to okazało się strzałem w dziesiątkę. Dotychczasowe podwójne ryglowanie, które nieświadomie zarzuciłem na te drzwi, odpuściło po przekręceniu kluczyka w zamku.
Także, zamin tj. Ja zaczniecie wybebeszac tapicerkę by sostac się do zamka, spróbujcie przekręcić kluczyk w zamku od kierowcy, może to i Wam odblokuje drzwi.

Przy okazji.. znalazłem. Film na YT z pokazanym jak się dostać do zamka drzwi (choc przy otwartych), ale jakby ktoś miał problem z blacha za tapicerka, to tu pokazane jak się z tym uporać.

https://youtu.be/74z9XGj2rkk

Powodzenia i pozdrawiam
Dariuszsanijuż jest offline   Odpowiedź z Cytatem