Temat: [Mondeo 2007-2014] Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz
View Single Post
Stary 22-08-2022, 12:09   #683
pedroski
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi 163 KM by mayak
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz

Ja wyciąłem na wzór i przykleiłem piankę niepalną 10mm. Jak zdejmiesz oryg. wygłuszenie maski to masz na większości blachy wzór plastra miodu. W te miejsca dałem matę 3 w 1 - resztki z wyklejania innych elementów. I na to wspomniana mata 10mm. Wszystko z bitmat.pl

Edit:
do nakoli z przodu się nie dobierałem, ale okleiłem np nadkola tył od strony kabiny - po zdjęciu plastików. Wg mnie jest różnica. Nawet w kombi, gdzie tych szumów z tyłu jest więcej

Cytat:
Napisał bachankas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć,

Czy dostępne zamienniki wygłuszenia maski Mondeo IV są jakkolwiek lepsze/gorsze od fabrycznej podbitki? Niestety obecne wygłuszenie mi się sypie i musze je wymienić. Szukać używanego oryginału czy ktoś jest w stanie polecić zamiennik?

Druga sprawa to dodatkowe wygłuszenie. Czy samo wygłuszenie nadkoli da jakiś sensowny efekt? Wydaje mi się, że od kół na trasie największy hałas idzie, ale wolę się poradzić, bo czytając tu i ówdzie to wyciszenie nadkoli wydaje się dosyć proste, a jak z efektem?

Ostatnio edytowane przez pedroski ; 22-08-2022 o 12:11
pedroski jest offline   Odpowiedź z Cytatem