View Single Post
Stary 20-11-2022, 09:08   #263
TTrex
ford::average

Model: Foka
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Jakie Czujniki ciśnienia w kołach i ich adaptacja

Cytat:
Napisał goofy3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej,
potrzebuję pomocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Muszę wymienić sam wentyl gdyż niestety puszcza powietrzę. Wulkanizator spisał mi numer czujnika, niestety okazało się że to numer plastiku, więc nic mi nie daje. Focus MK3 FL 2017/2018. Z tego co wyczytałem w tym temacie, czujniki są różne, ale wentyle są te same i ten będzie pasował na 100%?

https://sklep.tiptopol.pl/zawory-oem...-nowy-typ.html

Oczywiście przy założeniu że są oryginalne czujniki i nikt w nich nie grzebał? Sprawa z gatunku pilnych, w sobotę wyjeżdżamy na wakacje, więc muszę zamówić raz a dobrze.

Pytanie pomocnicze, wulkanizator zaproponował też doraźnie założenie zwykłego wentyla, jak wtedy Foka zachowa się z błędami? Wystarczy zapisać ustawienie ciśnienia, czy cały czas będzie krzyczeć że coś nie halo?
W opisie maja 413hz a to części na usa, w eu mamy 433hz w fokusie, tak na forum pisze.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
TTrex jest offline   Odpowiedź z Cytatem