Po 2 tygodniach stania auta postanowiłem trochę je podładować. Napięcie 11.7V (i wciąż odpalał chociaż już niemrawo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Po podpięciu pod ładowarkę weszły 3Ah zamiast znamionowych 64Ah
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. także uznałem, że może czas już wymienić, bo ten akumulator zamontowałem w maju 2015 roku i od tamtej pory zrobił jakieś 115 tys. km.
Będąc w sklepie z akumulatorami, dla testów poprosiłem o przetestowanie parametrów tego starego. Naładowany do 12.5V (bo prostownikiem i potem paroma kilometrami jazdy) i wyszło jeszcze 310A prądu (nominalne 640A). Także całkiem niezły wynik jak na taką śmieszną pojemność. Byłem zaskoczony.
Niestety takiego jak miałem wcześniej na stanie nie posiadali a mi się nie chciało kombinować z jeżdżeniem tam dwa razy więc wziąłem ciut mniejszy.
Był taki: Tuborg PRO 64Ah 640A
A teraz wleciał taki: Tuborg Silver 63Ah 610A
Zobaczymy ile wytrzyma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.