View Single Post
Stary 01-02-2023, 18:19   #6
XFrostPL
ford::average

Imię: Kacper
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Akumulator rozładowuje się przez noc / pobór energii w spoczynku

Problem w pewien sposób eskalował... nadal jest nieregularny, ale zauważyłem, że jak występuje, to wtedy też komputer pokazuje dziwne wskazania temperatury (typu -35C albo --) oraz wskazówka poziomu paliwa zaczyna skakać góra dół powoli oraz zapala się rezerwa, więc albo problem powstaje wtedy, kiedy auto przetrzepie na naszych drogach i coś zaczyna robić zwarcie. Do tego zauważyłem, że auto na obrotach jałowych ładuje akumulator napięciem z rzędu 13.2-13.5V (co jest stanowczo za mało), a przy jeździe jest to maksymalnie 14V.

Czy ktoś słyszał o takim problemie? Gdzie szukać przyczyny, bądź co może nią być?

Cytat:
Napisał konieczko5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomiar rób kilkanaście minut. W jednym aucie miałem pobór rzędu 11 mA, ale co kilka minut był "pik" poboru na 0,7A.
Co do metody pomiaru, wykonuje go kilkanaście, ale godzin, pików losowych nie ma (miernik ustawiony na HOLD MAX, więc zatrzymuje się na maksymalnej wartości jaka była).
XFrostPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem