View Single Post
Stary 21-02-2023, 12:37   #1916
karpkiller
ford::beginner

Imię: Jack
Model: Mondeo, było Mk4, jest Mk5
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

Cześć

Wczoraj z racji awarii czujników parkowania, ściągnałem nowego Forscana 2,3,50 i zaliczyłem zonka. Czy ktoś wie gdzie się podziała opcja DSLRT - czyli dystans przejechany od ostatniego wypalenia filtra DPF? Są teraz wskaźniki napełnienia i nawet fajnie to działa bo wczoraj miałem 94% i rano się wypalił na 26%, ale ciekawy jestem dystansu i średniego dystansu od wypalenia - trzeba sobie zeszyt założyć w wpisami km czy co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał gadujr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć,
Próbuję w swoim aucie zrobić diagnostykę czujników parkowania za pomocą ForScana.
Cześć

Ja się bawiłem wczoraj tylko na windowsie. W tym wątku załączyłem obrazek z oscyloskopu z wszystkimi parametrami:

https://forum.fordclubpolska.org/sho...=279482&page=2

Te parametry z dist powinny pokazywać odległość. U mnie czujniki nie działały więc wydaje mi się, że dlatego wyświetlało 3m. Ale może u Ciebie zaskoczy.

Ostatnio edytowane przez karpkiller ; 21-02-2023 o 12:49 Powód: chce zlinkować link
karpkiller jest offline   Odpowiedź z Cytatem