To cytat z pierwszego posta
Warunkiem poprawnej pracy tego systemu jest ustawienie w parametrach kamery cofania w Sync3 "opóźnienia kamery" oraz ZAINSTALOWANIE - POBRANEGO Z FMODS - "modu" "RVC on-demand". To ten "mod" realizuje włączenie obrazu kamery dla aktywacji "z ręki" oraz "od przednich czujników parkowania".
Obraz z kamery włącza się automatycznie:
- po włączeniu biegu wstecznego - włącza się kamera TYLNA
- po uruchomieniu "z ikony" "kamery na żądanie" - włącza się kamera PRZEDNIA. Przełączy się ona sama na TYLNĄ po włączeniu biegu wstecznego.
- PRZEDNIA kamera włączy się także automatycznie po zadziałaniu PRZEDNICH czujników parkowania (jeśli są zainstalowane).
Jednak nie jestem tak jak powinno rano wyjazd z garażu wsteczny i jest obraz kamery tył D obraz przedniej dojazd do pracy na parking no to znowu wsteczny i zong obraz z kamery tylnej mrugnie i wskakuje przedniej
Pomyślałem zobaczę jak jest na samym zapłonie bez odpalania auta no i zdziwiony bo wtedy działa wszystko ok każda zmiana biegów R cz D obraz z kamery prawidłowy no to odpalam R i znów mrugnie tylna a zaraz przedni obraz się pojawia co jest nie tak bez sensu jechać do tyłu i oglądać obraz z kamery przedniej
tedi_k czy możesz się wypowiedzieć dlaczego nie działa tak jak powinno włączam wstecznym R to obraz powinien być od kamery tylnej a tak jak napisałem i widać na filmiku który dodałem tak jakby pudełko żyło własnym życiem raz łapie dobrze a za chwilę jest źle jedno co stwierdziłem że na samym zapłonie działa ok
Dzisiaj kolejne odkrycie tak jak pisałem na samym zapłonie przełączanie kamer jest ok a na odpalonym samochodzie jest loteria ale postanowiłem sprawdzić jak wyłączę z panelu czujniki parkowania i zdziwiony jest ok pojechałem na parking i manewry do przodu i tyłu to kamery przełączają się dobrze tylko czujniki są wyłączone a tak nie może być.
Czy ktoś wie co jest z tym przełączaniem kamer pudełko kupowałem aby to jakoś działało i zmyślą że jeśli jest opcja podłączenia kamery przedniej
Ostatnio edytowane przez Speedo ; 23-02-2023 o 07:15
Powód: Nie pisz post pod postem, chyba, że minął już jakiś czas i chcesz przypomnieć o temacie. Jeżeli o czymś zapomniałeś i chcesz to dopisać, to skorzystaj z "Edycji"
|