Witam.
Chyba i mnie dopadły wtryskiwacze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam problemy z odpaleniem, śmierdzi ropą, odpala z samostartem. Po odpaleniu, kupa dymu. Jak juz odpali, to wszystko jest ok podczas jazdy, ma moc, nie dymi itp., jedynie na wolnych obrotach(np. na światłach) co jakiś czas zaczyna telepać jakby pracował na 3 cylindrach. Po nagrzaniu ogólnie odpala dobrze, ale ze 2 obroty wału musi wykonać.
Co ciekawe, na mrozie(po nocy) odpala bez problemu, jak jest ciepły odpala, dopiero jak postoi w temp. ok 10-11st.C to nie odpala bez plaka, chyba, ze wcześniej podczas gaszenia wkręcę do na obroty ok 4tys i przy tych obrotach zgaszę.
Błędy jakie zgłasza komp, dotyczą tylko wtrysków np.
P02A6:00-28
P029A:00-2C
P02D3:00-6C i cała reszta tego typu.
Te błędy po skasowaniu są różnie, czasami tylko dal jednego cylindra, czasami dla dwóch a czasami dla 3.
Korekty tez są różne, podczas jazdy zawsze 1.00000xxx
na wolnych rożnie od 1.3xxxx do 0.5xxxxx.
gdyby nie to bujanie na wolnych i problem z odpaleniem pewnie bym nie zwrócił uwagi.
Czy to na pewno wtryski?(tak, wiem, ze bez diagnozy typu cisnienie w cylindrach itp. itd. trudno zgadnać, ale może...)
Kolejne pytanie, dotyczące samej wymiany. Czy, wtryski ciężko wyjąc, czy potrafią się zapiec? Ile potrzeba uszczelniaczy oprócz tej miedzianej podkładki?