Temat: [Mondeo 2007-2014] rozładowujący się akumulator ?
View Single Post
Stary 14-03-2023, 21:50   #60
Tofik1998
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Rozładowywanie akumulatora

Cytat:
Napisał darmodziej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skoro prąd z akumulatora nie wypływa, to gdzie się podziewa? Chyba że źle mierzysz.
Tego próbuje się dowiedzieć, mierze raczej dobrze.
Wcześniejsze naprawy w ten sposób udało się zdiagnozować a teraz nici z tego.. Jedyne co udało mi się zauważyć to przekaźnik od rozrusznika, który po wyciągnięciu i włożeniu nie trybi a dopiero po kilku próbach zaskoczy i wtedy już dziala, ale nie wiem czy to powoduje takie szybki rozładowanie aku.

Bump:
Cytat:
Napisał kamildts Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W innym wątku wstawiłeś zdjęcia konsoli i widzę, że masz stację multimedialną. Przyczyny szukałbym właśnie tutaj. W internecie jest cała masa wątków z rozładowującymi się akumulatorami gdzie przyczyną są właśnie te stacje. Stacja ma zasilanie podłączone na stałe, więc być może że się nie usypia albo regularnie wybudza.

Myślę, że taki pobór od razu by mi na mierniku pokazało .
Widać wyraźnie podczas pomiaru że w momencie wygaszenia podświetlania w radiu spada mi na mierniku pobór i tak spada momentalnie do 150mA i wtedy jakieś 10-15 min i jest 30 mA.... Nie wiem czy gdzieś wilgoc się dostała i nieregularnie mi robi zwarcie czy jak...
Tofik1998 jest offline   Odpowiedź z Cytatem