View Single Post
Stary 10-05-2023, 14:27   #4
Sztulc
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Świst, dym i ulubiony Focus

Cytat:
Napisał tomao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy przy wymianie turbo układ dolotowy oraz intercooler były wypłukane z oleju?
Tego nie wiem. Jak wrócę do domu to sprawdzę na rozpisce, którą otrzymałem od mechaników. Ale turbina była wymieniana dwukrotnie u wyspecjalizowanych mechaników, a nie na własną rękę. Mam nadzieję, że to zrobili, jeśli to ważne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale układ i tak musial być brudny, bo po 6 miesiącach od pierwszych objawów zajechałem z tym do któregoś z kolei mechanika i kazał wymienić mi odmę która według niego była stara i niewymieniana podczas wymiany turbiny.

Cytat:
Napisał krzys1968 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może zawor egr szwankuje. Dźwięk z linka przypomina bardziej, jakby coś ocierało niż świst. Jak katalizator ukradli, w jaki sposób?
Prawdopodobnie gdy zostawiłem na jedną noc poza garażem - wycięli wkład i zaspawali grzecznie z powrotem. W rejonach gdzie mieszkam to ostatnio plaga.
Sztulc jest offline   Odpowiedź z Cytatem