Cytat:
|
Jeździłeś mazda 6 w automacie ,silnik 2,5 bo zastanawiam się nad taka wersja ,lub Volvo V60 2.0T5 . Jak według Ciebie te dwa samochody się sprawdzają w dalszym trasę ,wyciszenie itp.
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
|
trochę różne auta .. ale kwestia z czego się przesiądziesz ( po 1.5 EB to mazdą będziesz silnikowo załamany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) ale możesz być zadowolony z jednego i drugiego kwestia co się oczekuje jeśli chodzi o poziom wykończenia będzie zdecydowanie lepiej, wg mnie
1) mazda ... pytanie retoryczne co oczekujesz po 258 Nm przy 4000 obr/min
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. znajomy ostatnio robił przymiarkę ....cytując dosłownie " toż to nie jedzie no i auto w pełni analogowe , kamera cofania chyba jakiś VHS "
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .. pomijam , że auto na wymarciu
2) jeśli kupić Volvo wyłącznie z mild hybrid ten mały silniczek elektryczny 14 KM robi robotę , najsłabsze B3 177 KM ma 265 Nm przy 1500 obr/min .. spójrz wyżej gdzie mazda ma te niuty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ( B3,B4 to 7mio biegowe 2 sprzęgłówki , B5 , T5 8 biegowy hydrokinetyk ) i to auto z tym najsłabszym silnikiem sprawnie jeździ , B4 już jest wystarczające ,jeździłem również T5 .. niestety palą nie mało , VAG czy BMW ma silniki benzynowe oszczędniejsze , niestety z S/V/60 czuć , że jest to segment niżej m.in z wyciszeniem, przy prędkościach >150 km/h w stosunku do Mk5 po którym jestem na to wyczulony jest sporo głośniej , choć pewnie i tak ciszej niż w superb-ie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , musiałbyś się przejechać , kwestia punktu odniesienia