View Single Post
Stary 02-06-2023, 23:15   #4
karoolpl
ford::advanced

Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Czy wymiana oleju w powershift może popsuć skrzynię?

Do tego jak zaleca Ci przy tej skrzyni wymianę dynamiczną, gdzie filtr jest od góry, normalnie niedostępny, to słabo. Lepiej już spuścić olej, zalać tańszy spełniający normę, pojeździć chwilkę i znów wymienić już na docelowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja u Siebie w poprzednim aucie, zmieniłem olej przy 92 tyś i był czarny jak smoła, więc przy 115 tym bardziej lipa, a jak jeszcze lubisz przycisnąć to olej dostaje po dupie.

Szarpanie, to nie jest nic nadzwyczajnego w tej skrzyni, zdarzają jej się takie mocno mechaniczne przełączenia biegów, a co do kręcenia wysoko, to trybie sport, raz że stara się trzymać na wyższych obrotach, to dwa wyżej zakręci, więc może wydawać Ci się że dłużej trzyma, tym bardziej że przy pełnym gazie w podłogę na 5 to masz już całkiem wysoką prędkość, więc i przełączenie z 5 na 6 może "dłużej" trwać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wymień olej, będzie wszystko dobrze, szarpnięcia w tej skrzyni jak pisałem, to norma
karoolpl jest offline   Odpowiedź z Cytatem