Cytat:
Na 16" stalowe wchodzi tarcza 316mm.
w/w felgi zimowe to 17" więc bezproblemowo.
Ja jestem po zmianie z 300mm na 316mm fomoco + klocki motorcraft + zaciski + wężyki oryginał są inne.
Również dokonałem zmiany w BCMi w zakładce rodzaj przednich tarcz hamulcowych, tutaj nie miałem nic ustawionego, mozna wybrać dwa rodzaje 16" oraz 16,5"FNR i tak ustawiłem. Po zmianie w BCMi stwierdziłem że hamowanie się poprawiło, przód nie nurkuje tak jak przedtem przy mocniejszym hamowaniu oraz pedał hamulca teraz pracuje bardzie aksamitnie tylko muskanie hamulca bez dociskania, również kierownica w czasie jazdy stała się jakby troszkę sztywniejsza więcej siły trzeba użyć, na parkingu działa tak jak wcześniej przed zmianą.
|
Wpadł komplet klocków i tarcz ATE przód i tył, oraz zaciski przód od 2,5.
Na chwilę obecną hamulce się docierają, zrobione dopiero ze 20 km, także ciężko powiedzieć czy lepiej się sprawują.
Z ciekawostek powiem że elm config zmieniłem ustawienie na 16,5 , później sprawdziłem w forscan w trybie inżynier+ukryte i tam jest jeszcze więcej opcji.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.