Cytat:
Ja juz też Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wczoraj auto odebrano, lata idealnie błedów brak przejechałem sie kilka kilometrów. Dzisiaj jednak małą niespodzianka Po odpaleniu załączyłem klimę bo gorąco i auto kuleje po parunastu metrach wszystko przeszło i juz nie wróciło Wyskoczy błędy PCM DTC P0304:00-64 Wykryto wypadanie zapłonów w cylindrze 4.
i PCM DTC P0316:00-68 Wypadanie zapłonów wykryte podczas uruchamiania silnika (pierwsze*1000*obrotów).Skasowałem i nie wraca auto też zachowuje sie normalnie. Wczoraj wieczorem poprawiałem ułozenie kabli i ruszałem złącze czujnika stukowego przy przepustnicy ale go nie rozpinałęm. To złącze dla czujnika cylindrów 1-2 ale zastanawiam sie czy nie miało to jakiegos wpływu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dziwne trochę ,musisz obserwować co się będzie działo. Jakie masz wartości na wolnych obrotach czujników knock 1 , 2 ,bo widzę że dość niskie ,u mnie potrafią być w okolicach 300,wiadome czasem poniżej 250do 350 max. Nie wiem czemu,ale silnik niby normalnie pracuje. W czasie jazdy jest mniejsze ,chyba że jedzie się poniżej 2 tys obr to okolice 250.
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka