czujniki opon nierozpoznane
Witam wszystkich. Od dłuższego już czasu mam problem z ciągłym komunikatem "czujniki opon nierozpoznane, patrz instrukcje obsługi". Kalibracja ciśnienia opon pomagała kiedyś na kilkanaście kilometrów teraz po chwili ten komunikat wraca. Co ciekawe - z jednego koła mi trochę schodziło powietrze - i pomimo komunikatu o czujnikach nierozpoznanych pokazuje się informacja "sprawdź ciśnienie opon". Po wyrównaniu ciśnienia opon i znów kalibracji ciśnienia - wraca informacja o nierozpoznanych czujnikach. Mam podstawowy wyświetlacz i wyposażenie ogólnie więc żadnych więcej szczegółów nie widzę.
Nie mam w okolicy jakiegoś typowo serwisu od Forda, u mechaników gdzie bywałem (i którzy mają oprogramowania do usuwania błędów itd) twierdzą, że do tego nie mają programu do tego i nie są w stanie mi pomóc.
Domyślam się, że wymiana czujników + wizyta w jakimś lepszym serwisie to będzie pewnie spory koszt - ale czy warto zainwestować czy to jest częsta przypadłość i lepiej po prostu te czujniki wyłączyć (zapewne też w jakimś serwisie)?
|