View Single Post
Stary 20-05-2024, 21:13   #10
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: ciągłe świecenie lampy wewnętrznej przy zamkniętych drzwiach

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2) Po drugie - Fiesta mk6

a) oświetlnie tylnej kanapy

b) podświetlenie zapalniczki

c) nie mam zdjęcia:
- jest podświetlenie schowka pasażera

Wszystko pięknie, to co pokazujesz to samoróbki. Występują w pojedynczych pojazdach. Podświetlenie schowka sam robiłem u siebie, wykorzystałem lampkę i włącznik z Focusa. Potem kilka osób to skopiowało.
Tak samo jak podświetlenie nóg, itd.

Powyższe rzeczy łącznie z lampką na tył nie występowały fabrycznie, czego jestem pewien na 100%:
Nie ma tego w specyfikacji technicznej dla Fiesty. Owszem, tylna lampka (czy np podświetlenie nóg) jest w bliźniaczym Fusion, ale nie w Fieście.
Mam w domu ogrom broszur (katalogów) papierowych i cenników Fiest przedlift/polift z wielu krajów (Polska, Niemcy, Francja, Austria, Anglia, a nawet RPA i Australia) i nigdzie nie pojawiły się takie gadżety/dodatki jak powyżej dla Fiesty.

Bump:
Cytat:
Napisał outoftime Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pod spodem jest schemat oświetlenia wewnętrznego fiesta mk6.
.
Tu masz czytelny schemat:

https://fiesta-mk6.pl/in/schematy/os...fiesta-mk6.jpg

Gdyby była awaria jakiegoś czujnika w drzwiach (zdarza się, wiele osób się skarżyło), to miałbyś zapaloną kontrolkę na desce o otwartych drzwiach. Skoro nie ma kontrolki, to czujniki są ok.

Popatrz na schemat.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zobacz czy gaśnie lampka w bagażniku, jak gaśnie, to winna jest górna lampka.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2024-05-20_21h35_24.jpg (18.1 KB, 113 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez slawomirro ; 20-05-2024 o 21:42
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem