Temat: [Focus 2008-2011] gaśnie w trakcie jazdy silnik 1.6 TDCI
View Single Post
Stary 01-08-2024, 12:17   #23
co17rey
ford::beginner

Model: Focus MK2 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Gaśnięcie w trakcie jazdy bez błędów w ECU

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
STP to producent, a jaki to był środek?
Dokładnie to takie coś lałem Stp Formuła do Diesla z Antyżelem Depresator

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osobiście uważam że w silnikach CR wymiana filtra paliwa co roku zmniejsza ryzyko uszkodzenia wtrysków jakimś syfem z paliwa.
Zgadza się, ale musiałem to robić, bo gasł w trakcie jazdy, czyli filtr był zanieczyszczony czymś, pytanie czy parafiną czy zamarzniętą wodą.

Cytat:
Kojarzę przypadek że auto gasło i turbina zacinała się w pozycji minimalnego przepływu ale nie wiem czy to była jedyna przyczyna. Czy może falować obrotami? Na pewno może powodować wrażenie przyspieszania i zwalniania. A warto wykluczyć nawet najgłupsze powody.
To być może tu też jest problem, bo auto słabo przyśpiesza, jakby turbo nie ciągnęło, ale wcześniej tego pływania nie było, więc ma to jakiś związek z gaśnięciem auta jak przypuszczam.
co17rey jest offline   Odpowiedź z Cytatem