View Single Post
Stary 17-08-2024, 08:07   #478
bobanr
ford::advanced

Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

Widzę, że nasze hybrydy mają się dobrze i już się dotarliśmy.

Ostatnio byłem na serwisie olejowym i... podczas umawiania terminu okazało się, że mam zaległą akcję serwisową (tą o której wspominamy we wcześniejszych postach - 23S27) oraz całkiem nową 23N06.

Stąd kilka pytań:

1. Serwis poinformował mnie, że powinienem zostać powiadomiony listownie o akcjach serwisowych. Zwłaszcza, że jak się okazuje akcje dotyczą istotnego problemu. Nie otrzymałem takiego powiadomienia.

2. Przeprowadzono dwie akcje serwisowe, numery jak wyżej. Niestety nie udzielono mi informacji o ich wyniku. Serwis stwierdził, że te informacje są tylko do użytku wewnętrznego. Czytając opis akcji uważam, że powinienem mieć informację zwrotną dotyczącą wniosków ustalonych przez ASO.

3. W trakcie jednej wizyty przeprowadzono obie akcje (23S27 oraz 23N06) jednak czytając opis akcji 23N06 procedura dotyczy sprawdzenia błędów zaistniałych podczas jazdy wykonanej po akcji serwisowej 23S27. Taka jazda się nie odbyła, a okres eksploatacji testowej dopiero następuje, stąd moje wątpliwości co do skuteczności lub prawidłowości przeprowadzenia procedury.