Dzięki za odzew
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam też troszkę poszperałem i wyszło mi, że śruba tulei Ford OE jest klasy 10.9 i kosztuje ok. 23zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jednak za wybity na łbie (no przypuszczam, że jest, bo skąd ta cena?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) napis Ford nie dam tyle, szczególnie wobec faktu, że śruba kołnierzowa M12 10.9 to koszt ok. 6zł.
Nigdzie nie znalazłem informacji odnośnie skoku tylnego zawiasu, a ciekawi mnie to w kontekście skręcania tulei finalnie już, gdy bolid jest na podłożu, a nie z opuszczonymi oboma tylnymi kołami. Jednak, gdy bolid stoi na ziemi, to do śruby tulei jest utrudniony dostęp, więc skręcałem to w ten sposób, że lewarkiem dźwigałem daną stronę tak, aż całość zaczęła lewitować nad koziołkami podstawionymi pod próg - pomiar wykazał, że udało mi się wtedy ugiąć zawias od maksymalnego rozciągnięcia o ok. 6cm - i tu nie wiem, czy to dość? mało? dużo?
Z drugiej strony... nie wiem, jak to jest praktykowane w fabryce na taśmie montażowej, ale kto bacznie obserwuje poczynania Eda Chiny, Anta Anstead'a czy Marca Priestle'a z "Fanów czerech kółek", ten z pewnością zauważył, że oni nie raz i nie dwa skręcali zawias na gotowo, gdy bolid wisiał na podnośniku dwukolumnowym...