View Single Post
Stary 13-12-2024, 16:29   #4
Cantwoo
ford::beginner

Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Rzeczywisty kost wymiany sprzęgła i dwumasy - Ford Focus MK3 1.6EB 150km

Cytat:
Napisał tomao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może trochę przyciął, ale nie jest jego rolą szukanie okazji, bierze z "zaprzyjaźnionej" hurtowni. Może jeszcze być przy okazji do wymiany olej w skrzyni, uszczelniacz wału i uszczelnienia półosi. Co do usługi nie mam większej wiedzy. Oprócz wymontowania akumulatora i filtra powietrza powinna być to raczej standardowa procedura (bez demontażu ramy pomocniczej). Pewnie da się taniej.
Tak tylko chłop był zdania, że części kosztują 4tys a 3tys to po jego zniżkach gdzie nigdzie w google nie jestem w stanie tych części znaleźć drożej niż 2500zł a co dopiero 4. Na tekst, że sam dostarczę części powiedział, że nie da gwarancji, że w takiej cenie to podróbki z pewnością itd itp.a on części już zamówił i nie ma tematu.

Liczyłem, że chociaż koszt pracy będzie normalny, a tutaj zonk - wychodzi 2tys.

Aż strach pomyśleć czy warsztat wystawi paragon , da fakturę za zakup części czy odda stare części bo po tym wszystkim mam obawy, że może być z tym różnie.

Pytam o koszt prac, czy ktoś z forumowiczów wymieniał sprzęgło z 2masą w mk3, bo jak chłop podliczy nie 5 a 5,5-6 to mam zamiar to kwestionować ale chciałbym mieć wiedzę w temacie wyceny takiej usługi.

Bump:
Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
normalna cena. bez dwumasy chodzą po 3k.

btw, jak kupiła auto rok temu z tym silnikiem i takim przebiegiem, to rozumiem, że wiesz, że to najgorszy silnik w historii firmy Ford szybko wycofany po 2 latach przez producenta z powodu wady fabrycznej ?
Myślałem, że najgorszy jest 1.0EB z tym mokrym paskiem rozrządu. Generalnie silnik zdrowy bo był sprawdzany, po serwisie i usunięciu wady o której zapewne piszesz - dołożony czujnik płynu chłodniczego, zmieniony zbiornik, termostat itd.

ps. i wg mojej wiedzy silnik ten był montowany w latach 2010-14, a więc 4 nie 2 lata, po nim od 15 jest 1.5EB

Ostatnio edytowane przez Cantwoo ; 13-12-2024 o 16:33
Cantwoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem