Temat: [Focus 2011-2014] Brak oświetlenia lampy tylnej
View Single Post
Stary 13-12-2024, 23:33   #33
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Brak oświetlenia lampy tylnej

Cytat:
Napisał Flisator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To właśnie chyba ta główna wtyczka jest tą główna od Aku
Cytat:
Napisał Soundkilla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odpiąłęm główną wtyczkę pod silnikiem
Brzmi to równie tajemniczo jak wypowiedź Anteja. Jak dla mnie zbitka stwierdzeń akumulator, wymiana, nie odpala, nie kręci, wtyczka, złącze, prowadzi do złącza C90 w EJB. I tam często bywają problemy. Niestety logi, które dostarcza kolega sugerują piętrzące się problemy z komunikacją i nie wiem czy przepadkiem to sprawdzanie, czyszczenie, przemywanie nie jest powodem coraz większych problemów Nie wiem jakia środki są używane, ale ja staram się ich bez wyraźnej potrzeby nie używać, a jeśli już, to takiego, który lepiej odtłuszcza niż nie niejeden odłuszczacz pod lakier i najlepiej przy odłączonym akumulatorze. Tych do "zielenizny złacz" przy modułach np. z CAN nie raczej używam, a jak już to bardzo ostrożnie. Po lekturze ostanich logów zrobiłbym mały, szybki test polegający na tymczasowym usunięciu z Forscana profilu tego auta, i ponownym skanowaniu z zapisaniem nowego profilu. Problemu to nie rozwiąże, ale jestem ciekawy porównanie logów z DTC i znalezionych modułów.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem