![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-01-2024
Model: Focus mk3
Silnik: 2.0 Tdi
Rocznik: 2011
|
po pierwsze to jedyne co zrobiłem to sprawdziłem czy wtyczki w BCM nie są zielone albo wody w nich nie ma
wyjąłem po koleii wszystkie bezpieczniki przeczyściłem druciakiem i włożyłem znowu i na pewno nie zamieniłem żadnego bo wyjmowałem jeden czyściłem i wkładałem na miejsce wtyczki były dmuchnięte sprężonym powietrzem dla pewności.odpiąłęm główną wtyczkę pod silnikiem żeby wydmuchnąć kurz i tyle.Jakim ****ianym autem to musi być że po odpięciu akumulatora mam nieruchomość od tygodnia |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018
|
To właśnie chyba ta główna wtyczka jest tą główna od Aku. No ale Sensej nie potrafi tego napisać.
Ostatnio edytowane przez Flisator ; 13-12-2024 o 21:00 |
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
chyba nie pozostaje mi nic innego jak serwis Forda.Sam nie zrobię już nic więcej
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Rocznik: 2016
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- chodzi o złącze w komorze silnika, w skrzynce bezpieczników koło aku. Wymieniając aku pewnie było odpinane. Znajdziesz bez problemu, duża wtyczka z klamrą. Na forum dość często pojawiały się tematy, gdzie auto nie odpalało po wymianie aku. Wyczyszczenie, kontakt spray i porządne osadzenie tej wtyczki często pomagało. Spróbuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dołączam foto z elektrody Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
3 razy już czyściłem odpinałem poprawiałem dmuchałem powietrzem i nic to nie dało,to auto nie nadaje sie do jakiejkolwiek naprawy wali błędami niezależnie co zrobię.Sprzedaje to w takim stanie bo nie jestem w stanie patrzeć na ten złom
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
|
Cytat:
Wysłane z mojego ASUS_AI2202 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Rocznik: 2016
|
Najgorsze, że kolega jak pisał już tam próbował działać i klops Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego nie dziwię się jego frustracji.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Ale to są konkrety. Chce Ci się. A ja szczerze mówiąc myślałem że buraki pokroju właśnie Antej to na elektrodzie można spotkać. Ale widać jednak są też na innych forach. Chłop ma wiedzę ale podzielić się nią nie chce. Szkoda forum było by lepsze.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
od tygodnia mam nieruchomość na podwórku która kosztuje mnie zdrowie psychiczne i pieniądze,Wyczyściłem wszystkie miejsca z bezpiecznikami kilka razy,sprężonym powietrzem,kilka razy odpinałem i wpinałem każdą jedną wtyczkę każdy bezpiecznik i każdy przekaźnik,odpinałem akumulator.zmieniłem na nowy akumulator ze sklepu.Nie działa centralny zamek,auto nie odpala,nie odpala z kluczykiem w stacyjce,awaria wspomagania,awaria parktronic,awaria asystenta parkowania,awaria silnika,awaria immo.I to wszystko po odpięciu akumulatora.Ten samochód to żart i największy błąd jaki mogłem zrobić w życiu a uwieżcie mi zrobiłem ich bardzo wiele
|
|
|
|