Cytat:
|
Autor zapomina o jednej rzeczy. Mechanik jak kupuje (drożej) to w cenie ujmuje gwarancję na części. Chcesz taniej, kup sam i mu to przywieź. Potem nie gadaj, że coś się popsuło (lub wada fabryczna) i mechanik złodziej ponownie chce liczyć ze demontaż i montaż. To on odpowiada za dobór odpowiednich części.
|
Cytat:
|
Robocizna 2tys też wydaje mi się znacznie zawyżonym kosztem, ale niestety nie znam się - nie moja branża. Ogólnie dramat.
|
Jeśli z fakturą i części od mechanika (czyli jest gwarancja) to nie tak dużo.
Części u mechanika są drożej bo w cenie jest gwarancja na nie wraz z montażem. Jakby co to mechanik na swój koszt naprawia. Jeśli kupujesz osobno części i przywozisz do mechanika gwarancji właściwie nie ma, mechanik powie złe części, producent powie zły montaż. I taka spychologia. A teraz wadliwe części zdarzają się dosyć często także tak to wygląda.
A co do wymiany to z własnymi częściami są miejsca co ogarną robociznę za 1000-1200. Z fakturą drożej oczywiście. Cenę części znajdziesz w necie ale u mechanika też liczy się czas i dostępność, nie będzie czekał na stanowisku tracąc kasę bo ktoś będzie wymieniał niepasującą dwumasę przez dwa tygodnie.
Bump:
Cytat:
|
btw, jak kupiła auto rok temu z tym silnikiem i takim przebiegiem, to rozumiem, że wiesz, że to najgorszy silnik w historii firmy Ford szybko wycofany po 2 latach przez producenta z powodu wady fabrycznej ?
|
Bez przesady, wadą było jedynie brak informacji o przegrzaniu w wyniku zbyt małej ilości płynu chłodniczego, po akcji serwisowej i dołożeniu "gruchy" czyli czujnika poziomu płynu świetny silnik. Mój ma prawie 360tkm i znam sporo z dużymi przebiegami jak i trzymających się już 13+ lat.