Temat: [Focus 2011-2014] Nie odpala po wymianie akumulatora
View Single Post
Stary 21-12-2024, 09:29   #55
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Nie odpala po wymianie akumulatora

Cytat:
Napisał Ze_ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Niektóre systemy alarmowe działają, jak dodatkowy immobilizer i sypie błędami silnika, skrzyni itd. Uniemożliwiając rozruch po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora. Pisałem wyraźnie, że chodzi o niefabryczne, dokładane, kombinowane rzeczy, a przy fabrycznym alarmie takich objawów by nie było....
Jakie?
Bo ja osobiście nie znam tak idiotycznie skonstruowanego "handlowego" (a nie "domowej roboty"...) alarmu samochodowego. Na alarmach do jachtów się nie znam i nie wypowiadam na ich temat...
BTW - każdy alarm "niefabryczny" z integracją do CAN działa jak immobiliser...
No i każdy mi znany uwzględnia ewentualność wyłączenia zasilania i jego powrotu. Albo "nic się nie dzieje" albo trzeba po takim zdarzeniu wprowadzić (np. diodą-przyciskiem...) jakiś PIN itp...

Na koniec - "poziom głupot" dotyczył treści wypowiedzi w tutejszym wątku i nie był żadną "wycieczką osobistą". Co do "kultury osobistej" - z zasady nie komentuję.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 21-12-2024 o 09:35
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem