View Single Post
Stary 14-01-2025, 09:56   #147
wrpipi
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Focus Kombi Active X
Silnik: 1.0 155KM MHEV
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Focus 1.0 155KM po FL 2023r Recenzja

Cytat:
Napisał marecki_rz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, czy odczuwacie to ze jest to wersja active z wiekszym przeswitem??? czy jest to raczej zabieg reklamowy???
Witam,

jako świeży użytkownik takiej wersji powiem tak:
- przy pokonywaniu krawężników lub innych przeszkód te 3 cm więcej dają jednak jakiś komfort psychiczny, że nie zaczepię o nic podwoziem
- co do wsiadania (mam 190 cm wzrostu) - różnica jest względem normalnej wersji, wsiada się wygodniej (oczywiście to jest subiektywne odczucie) ale na pewno nie jest tak dobrze jak w przypadku "prawdziwych" SUV'ów.
Podsumowując - gdybym miał się decydować jeszcze raz - ponownie wziąłbym Active X.

Pozdrawiam
Piotr

Bump:
Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tej konfiguracji napędu na pewno coś tam można się dosłuchiwać i coś się wyczuje.
Sam jestem w rozkroku czy do 1.0 EB mHEV brać z manualem, czy z automatem i z którym to będzie kulturalniej, czyli mniej drżeć czy wibrować. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Moja opinia może być skażona faktem, że to mój pierwszy samochód z automatem i mam dopiero najechane 800 km - ale póki co, ten napęd to "sam miód" - nic nie drży ani nie wibruje, biegi zmienia niezauważalnie,płynnie i odpowiednio szybko. Przy czym póki samochód jest "na dotarciu" - to jeżdże jak rasowy kapelusznik. W każdym razie (stan na dziś) - nie żałuję wyboru automatu.

pozdrawiam
Piotr
wrpipi jest offline   Odpowiedź z Cytatem