View Single Post
Stary 19-01-2025, 02:23   #133
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Opinie o Focusie MK3 1.0 Ecoboost - do sporadycznej jazdy

Cytat:
Napisał ochkarol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę własnej inicjatywy...
Oczywiście, że czytałem. Jedni piszą o tym, że zbiera się wolno i że na autostradzie ciężko jest wyprzedzić tira. Inni, że silnik dynamiczny i że super się jeździ. Wszystko zależy od tego jakimi autami ktoś wcześniej jeździł, jakie ma oczekiwania i do czego go wykorzystuje. Więc wolałem Was spytać o opinię, bo jednak wiecie do jakich aut go porównuje (Fiesta, Clio) i jakie mam oczekiwania. Na papierze pod względem maksymalnego momentu są podobne do siebie (okolo 160Nm), ale papier przyjmie wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zejść z chmur, przestać robic doktorat i dozbierać kasy.
Cytat:
Napisał ochkarol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pamiętać trzeba, że po zakupie tzeeba będzie choćby pakiet startowy zrobić. To też kosztuje.
Przecież to nie jest kwestia braku pieniędzy, tylko tego, że średnio mi się widzi wydawanie teraz ot tak 100 czy więcej tysięcy na nowe auto z salonu, którym będę jeździł 3 razy w tygodniu po bułki i od czasu do czasu na basen, które przez najbliższe 5 lat straci mocno na wartości, a przy odkupie ode mnie ludzie będą się dziwić skąd tak mały przebieg. Przecież ta kwota, do której szukam samochodu to nie jest całość moich oszczędności. Nie jestem na tyle głupi, żeby wrzucić wszystkie pieniądze w samochód i nie mieć go później za co naprawiać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zdaję sobie sprawę z tego, że przeglądy, OC, naprawy czy eksploatacja kosztuje i jestem na to przygotowany z tym założeniem, że też nie chcę trafić na wersję (model, silnik etc) w którym te koszty będą po prostu znacznie wyższe w porównaniu do konkurencji - stąd dziękuję za odradzanie tego 1.0EB.

Cytat:
Budżet ma taki a nie inny a ochotę na auto spoza budżetu. Trzeba zejść na ziemię albo odpuścić zakupy.
To za ile teraz kupuje się używane auto pokroju Fabii, Golfa czy Focusa czyli standardowych aut, można by rzec "dla zwykłego szaraka"? 60 tysięcy? 80? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ile Ci ludzie zarabiają na miesiąc, że się potem nie boją takimi autami wyjechać na ulicę? 30 tys?

Cytat:
Ale trzeba trochę samemu wiedzy zdobyć.
Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
robienie jakiegoś doktoratu z budżetem zerowym
Aj, to z jednej strony mówicie, że muszę zdobyć wiedzę, a z drugiej, że nie ma sensu doktoryzowanie się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pytałem Was o opinię za jakimi jeszcze autami się rozglądać - czy jest coś innego, ciekawego w zasięgu. Nie otrzymałem na to żadnej sensownej odpowiedzi - czy tylko te czy rozglądać się też za jakimiś innymi modelami, wersjami. Plus, wylistowałem parę modeli z konkretnymi silnikami, żeby upewnić się, że uważacie je obiektywnie dobre wybory.
Czyli:
Cytat:
Napisał maxxam97 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Fiesta MK7.5 1.25 82 KM / 1.4 96KM (chociaż 1.4 jest znacznie mniej dostępne)
- Fiesta MK8 1.0 EB (100-140KM)
- Focus Mk3.5 1.6 Ti-VCT 105KM
- Clio IV 0.9 TCe 90 KM
- Clio V 1.0 TCe 90/100/KM
- Kia Ceed 1.6 GDI 135KM (?)

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 19-01-2025 o 02:46
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem