View Single Post
Stary 20-01-2025, 21:35   #92
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Pierwszy samochód w życiu i padło na fusiona 2003 1.4 tdci

Cytat:
Napisał Oskier_95 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przy większej prędkości bardzo słychać wszystko z zewnątrz domyslam się, że to uszczelki są wyrobione i jakie można było by kupić lub co zrobić by zniwelować hałas z zewnątrz.
Fiesta/Fusion mają kiepskie wygłuszenie wnętrza, czy właściwie jego brak (nawet w topowych wersjach).
Jedyną poradą jest dodatkowe wygłuszenie wnętrza. Jak nie wiesz jak, oddaj auto specjalistom, ale to nie jest tania usługa (zwykle przekracza wartość tego auta, więc lepiej samemu poczytać poradniki i wygłuszać wnętrze.

Najbardziej przy większych prędkościach słychać silnik (do wygłuszenia gródź) i wiatr od lusterek (te trójkątne plastiki zewnętrzne puszczają powietrze), dachu i słupków przy przedniej szybie oraz drzwi.
W drzwiach przy większych prędkościach lekko wibrują szyby. Tu jest prosty patent naklejenie 0,5cm paska tkaniny samoprzylepnej na rant szyby, ta by po zamknięciu nie było tej tkaniny widać. Pomaga.

Także uszczelki auta są wyrobione i skutecznym patentem jest kupienie żyłki do uszczelek drzwi. Zdejmujesz uszczelkę, nacinasz w jednym miejscu i przewlekasz żyłkę (trzeba dużo cierpliwości) i montujesz uszczelkę z żyłką w środku. To sporo daje, też jest ciszej.

Ja moje auto wygłuszyłem samemu od A do Z. Do 120 jest pełen komfort, w mieście nawet mogę nie usłyszeć karetki na sygnale koło mnie, tak spora jest izolacja od hałasu.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem