![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#91 |
ford::amateur
![]() Imię: Oskar
Model: Ford
Silnik: 1.4 Tdci
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam, kupiłem sobie pierwszego forda w życiu od wujka, ale jak na tak wiekowe auto jest parę mankamentów i stąd moje zapytania:
Jadąc tym samochodem po nawet małej dziurze czuje się tak jak by jechał rowerem bez amortyzatorów czy można coś zrobić by jazda była bardziej miękka chyba tak to nazwę by nie było czuć nawet najmniejszej dziurki bo to masakra I przy większej prędkości bardzo słychać wszystko z zewnątrz domyslam się, że to uszczelki są wyrobione i jakie można było by kupić lub co zrobić by zniwelować hałas z zewnątrz. Jest to mój pierwszy samochód w życiu więc jestem bardzo zielony w tych sprawach a nie mam kogo się tak naprawdę doradzić i potrzebuje waszej pomocy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
Jedyną poradą jest dodatkowe wygłuszenie wnętrza. Jak nie wiesz jak, oddaj auto specjalistom, ale to nie jest tania usługa (zwykle przekracza wartość tego auta, więc lepiej samemu poczytać poradniki i wygłuszać wnętrze. Najbardziej przy większych prędkościach słychać silnik (do wygłuszenia gródź) i wiatr od lusterek (te trójkątne plastiki zewnętrzne puszczają powietrze), dachu i słupków przy przedniej szybie oraz drzwi. W drzwiach przy większych prędkościach lekko wibrują szyby. Tu jest prosty patent naklejenie 0,5cm paska tkaniny samoprzylepnej na rant szyby, ta by po zamknięciu nie było tej tkaniny widać. Pomaga. Także uszczelki auta są wyrobione i skutecznym patentem jest kupienie żyłki do uszczelek drzwi. Zdejmujesz uszczelkę, nacinasz w jednym miejscu i przewlekasz żyłkę (trzeba dużo cierpliwości) i montujesz uszczelkę z żyłką w środku. To sporo daje, też jest ciszej. Ja moje auto wygłuszyłem samemu od A do Z. Do 120 jest pełen komfort, w mieście nawet mogę nie usłyszeć karetki na sygnale koło mnie, tak spora jest izolacja od hałasu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
amortyzator tył fusion , fusion amortyzatory , odboje fusion |
|
|