Cytat:
|
Historiapojazdu.gov.pl pokazuje raporty również dla aut niezarejestrowanych w Polsce.
Trzeba mieć profil zaufany, żeby podpisać zapytanie.
|
Jesteś pewny, że nadal tak to działa? Rozumiem, że to ta sama zakładka co dla polskich aut, tyle, że muszę wpisać numer rejestracyjny zza granicy?
Cytat:
|
Edukuj się się, ucz się, czytaj, radź się jak kupować używany samochód zwłaszcza 10 letni.
|
No ale to właśnie dlatego pytam cały czas co jeszcze mógłbym zrobić, żeby nie wtopić hajsu w konkretnym egzemplarzu (czyli zakładamy, że wszystkie oferty mają ten sam silnik, wyposażenie itd).
Czy jest jeszcze coś, co mogę zrobić, żeby nie przepalić hajsu - pomijając opcję "po prostu wybierz najdroższą ofertę z nadzieją, że akurat ten handlarz sprzedaje zdrowe auto, a nie po prostu ma znacznie wyższą marżę".
Co do tych sposobów to pomijam ogarnięcie nagle 20 lat doświadczenia w kupowaniu aut czy poślubienie córki handlarza, upicie teścia alkoholem i wypytanie o szczegóły.
Chodzi o normalne rzeczy takie jak na przykład jakiś raport, wzięcie na oględziny kogoś ogarniętego, sprawdzenie na stacji diagnostycznej - co już z resztą wypisałem wcześniej więc jestem ich świadomy.
Pytam cały czas pod kątem czy jest jeszcze coś o czym nie wiem, a co pomogłoby mi / mojemu koledze / mechanikowi w ogarnięciu, że auto nie nadaje się do kupienia? Nie wiem, miernik poziomu ulepienia? Raport z okręgowej spawalni?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.