View Single Post
Stary 21-01-2025, 20:50   #168
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Opinie o Focusie MK3 1.0 Ecoboost - do sporadycznej jazdy

Cytat:
Napisał ochkarol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Historiapojazdu.gov.pl pokazuje raporty również dla aut niezarejestrowanych w Polsce.
Trzeba mieć profil zaufany, żeby podpisać zapytanie.
Jesteś pewny, że nadal tak to działa? Rozumiem, że to ta sama zakładka co dla polskich aut, tyle, że muszę wpisać numer rejestracyjny zza granicy?

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Edukuj się się, ucz się, czytaj, radź się jak kupować używany samochód zwłaszcza 10 letni.
No ale to właśnie dlatego pytam cały czas co jeszcze mógłbym zrobić, żeby nie wtopić hajsu w konkretnym egzemplarzu (czyli zakładamy, że wszystkie oferty mają ten sam silnik, wyposażenie itd).
Czy jest jeszcze coś, co mogę zrobić, żeby nie przepalić hajsu - pomijając opcję "po prostu wybierz najdroższą ofertę z nadzieją, że akurat ten handlarz sprzedaje zdrowe auto, a nie po prostu ma znacznie wyższą marżę".
Co do tych sposobów to pomijam ogarnięcie nagle 20 lat doświadczenia w kupowaniu aut czy poślubienie córki handlarza, upicie teścia alkoholem i wypytanie o szczegóły.

Chodzi o normalne rzeczy takie jak na przykład jakiś raport, wzięcie na oględziny kogoś ogarniętego, sprawdzenie na stacji diagnostycznej - co już z resztą wypisałem wcześniej więc jestem ich świadomy.
Pytam cały czas pod kątem czy jest jeszcze coś o czym nie wiem, a co pomogłoby mi / mojemu koledze / mechanikowi w ogarnięciu, że auto nie nadaje się do kupienia? Nie wiem, miernik poziomu ulepienia? Raport z okręgowej spawalni? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 21-01-2025 o 21:15
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem