Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 02-02-2025, 22:58   #2882
mlask
ford::average

Imię: Marcin
Model: Kuga ST-Line X, FHEV AWD
Silnik: 2.5, 183KM
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Zalety, wady i usterki

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po 5 latach i 55 tys przebiegu:
- zaczynają mi się wycierać białe nadruki loga wiatraka +/- na przyciskach regulacji siły nadmuchu (najczęściej używane, ale to jest żenujące, bo w MK3 dalej wyglądają jak nowe)
U mnie po 61kkm przyciski (wszystkie!) były w stanie idealnym. A też używane, szczególnie w lecie. Widocznie inne pH skóry... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
- jedna awaria na gwarancji (wysuwana osłona drzwi bocznych pasażera umarła - koszt nowej w ASO 150 zł, wymienione za darmo, w MK3 od nowości ori komplet bez wymian)
Te osłony drzwi nawet w nowych autach się zacinają i zwykle wystarczy je przesmarować - pomaga, choć na krótko.

Cytat:
Da się wyczuć odłączanie trzeciego cylindra na trasie
Aktualizacja oprogramowania w ASO (akurat z powodu zbyt częstego komunikatu o GPF) u mnie dawno rozwiązała problem i jeśli cylinder był w ogóle odłączany to całkowicie niezauważalnie.

Cytat:
przez debilny start-stop, który jednak zawsze wyłączam od razu, chyba że sobie zapomnę, to po pierwszych światłach już go nie ma.
Automat? Bo chyba nikt w manualu nie wrzuca na luz na światłach... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mlask ; 02-02-2025 o 23:06
mlask jest offline   Odpowiedź z Cytatem