Temat: [Focus 2014-2018] Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza
View Single Post
Stary 28-02-2025, 12:05   #188
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza

Cytat:
Napisał Michal321 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- ciśnienie doładowania na sztywno z oczekiwanym
Nie mam pewności, że to tak działa.
Z kolegą zmulim porównywaliśmy swego czasu bardzo mocno doładowanie w naszych autach (w czasach jak diagnozował swój problem P1102).
U mnie w aucie ciśnienie doładowania ZADANE jest zawsze na poziomie 2,75 bara na 4-6 biegu przy pełnym bucie, a u Piotrka było to znacznie mniej wtedy.

Gdzieś kiedyś na YT (u profesora Chrisa albo u AutoDyżur EKG) słyszałem taką teorię, że nowoczesne sterowniki zadają sobie na stałe obciążenie silnika, a do niego dobierają resztę parametrów.

Ale jeśli zignorować moje pomysły, to ta Twoja teoria ma duży sens...

Bump: Dorzucam schematy.

PCM i jego masa (widać piny z których jest brana):
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

MAF
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

MAP

EDIT2: Tragizm, jak forum pozmniejszało te screeny!! Nie wiem jak to zrobić, żeby nie obcinał wielkości -.-
Jak chcesz to podeślij mejla na pw, podeślę Ci co mam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg pcmgit.jpg (18.6 KB, 98 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg maf.jpg (13.8 KB, 88 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg map.jpg (15.7 KB, 87 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez cezarg1410 ; 28-02-2025 o 12:23
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem