Cześć, pozwólcie że i ja się podepnę do tego wątku. Otóż teraz mam Kugę 1.5 Ecoobost z 2018 roku, przejechane 120 tys. km bez żadnej usterki. Średnie spalanie jakieś 8l (trasy 50/50% miasto i poza nim). Robię rocznie ok. 20 tys. km.
Wczoraj byłem na jeździe testowej nową Kugą ST-LineX 2.5 FHEV FWD. No i muszę przyznać, że dawno nie miałem tak wielkiej radochy z prowadzenia auta. Kultura pracy, płynność, dynamika i niskie spalanie to główne cechy tego silnika. Aż myślę nad zakupem dokładnie takiego egzemplarza.
Teraz pytania:
- czy warto dopłacić jeszcze ok.11 tys. do napędu AWD ? (zimą w góry raczej nie jeżdżę).
- zawsze marzył mi się panoramiczny dach, tu wymaga dopłaty 6 tys. ale pomijając cenę, czy są jakieś minusy tego rozwiązania?
- Czym różni się konkretnie wersja ST Line-X od Active-X (pomijając te detale w wykończeniu widoczne na zewnątrz)?
- może ktoś się orientuje do którego dealera na Śląsku najlepiej udać się po zakup? chodzi mi oczywiście o najlepszą ofertę cenową na firmę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ST-LineX 2.5 FHEV FWD z rocznika 2025 wyceniono mi w pierwszym salonie na 167 tys. zł brutto po rabatach.
Jak rozumiem na takie moje jeżdżenie jak opisałem wyżej, to ten silnik się najlepiej nadaje?
Swoją drogą szkoda, że Ford nie robi już S-Maxa z takim silnikiem, brałbym od razu, a tak to trzeba kupić ciaśniejszą Kugę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i ten kolor zielony bez dopłaty, muszę go zobaczyć na żywo, bo nie chcę żeby wyglądał jak "żaba"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kolor czerwony Lucid Red wycofany niestety...