Odp: Reset pilotażowej ilości wtrysku nauczonej wartości.
Hejka.
Muszę odgrzać kotleta bo auto klekocze....
Potrzebuje pomocy z wtryskami...auto klekocze trzesie sie nie reaguje albo słabo reaguje na gaz.Mogę tylko go krecic do 2 tysiecy obrotów nic wiecej.
Mechanior mnie oszukał bo powiedział ze wymienił 4 wtrysk i jak sie ułozy to bedzie ok niestety to była bujda.
Zabrałem sie sam za to i po podlączeniu kompa pokazał że 1 wtrysk jest padniety a raczej cewka.Zmierzyłem woltomierzem opór cewki i faktycznie tylko 130 ohm.
Wymieniłem wtrysk ,wpisałem jego numery fordskanem i skasowałem chyba wartości wyuczone wtrysków aby go zaadoptować.Dodam ze auto stoi od ponad 3 miesiecy w garażu z odłączonym akumulatorem bo mam nowy i nie chce by sie rozładował.Na liczniku pali sie check,kontrola trakcji i system start stop nie da sie wyłączyć oraz "wyświetla awaria natychmiastowy serwis"....
Jak rusze wiązką od bezpieczników to potrafi nie odpalic zero reakcji na guzik,wyświetla temperature -40 stopni.Wiele osób mówi a kazdy co innego....padniety pcm-wyjołem kostki były wilgotne ale przedmuchałem wyczyściłem,skrzynka bezpieczników wyczyszczona przedmuchana pod ciśnieniem,moduł komfortu tam nie zaglądałem ale przeczysciłem łatwo dostepne kostki,no i najczesciej powtarzane przez ludzi główna wiązka .Rozciołem ją wszystkie kable sa jak nowe ,przedmuchałem kostki i tyle ....auto dalej klekocze jak jelcz.
Rozumiem ze teraz adaptacja wtrysków na drodze i nie odłączać ako bo skasuje wartości!!!
Tylko czy jak zrobie adaptacje to reszta wróci do normy? tzn.temperatura bedzie wyświetlana poprawnie,zniknie awaria z licznika z wykrzyknikiem i reszta kontrolek?
trace cierpliwosc do tego auta już...
|