View Single Post
Stary 10-07-2025, 21:53   #20
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: jaki jeszcze bezpieczny poziom płynu chłodzącego?

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiek auta robi swoje, a jak kopiesz w początkowych rocznikach, ze swoimi wymaganiami, to już raczej nie znajdziesz.

Jeśli coś będzie, to zwykle zniknie w mniej niż 48h.
Dwoma rękami się pod tym podpisuje.
Mój przepis na zakup używanego auta jest taki. Jak już wymyślę jaki kupić silnik z samochodem, tak, silnik z samochodem, mały przebieg i salon PL , przedział rocznikowy i ew. minimum wyposażenia to ustalam przedział cenowy w ofertach, w jakich znajdę to, co szukam. Dzielę ten przedział cenowy na 4 i szukam pojazdu w tej najdroższej ćwiartce. Oferty w pozostałych ignoruje i powiem to działa.
Cytat:
Napisał Webby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
do 30 tys..(ale za super pewne auto).
W tym przedziale cenowym, używane, mało realne. Musisz iść na jakieś kompromisy, chyba że inaczej rozumiemy "super pewne auto" i do tego jak zauważyłem nieco obawiasz się rozwiązań konstrukcyjnych, które mogą wygenerować niespodziewane koszty. Jaką niespodziankę możesz trafić w super pewnym FF3 do 30 tyś?
1. Padnie EPAS
2. Padnie BCM przez pompkę spryskiwacza
3. Zaczną wypadać zapłony w Sigmie
4. P0420 i/lub P0430 czyli sondy i katalizatory
5. Przy wymianie rozrządu mechanik stwierdzi konieczność wymiany KZFR
6. Padnie klima, ale tak, że do wymiany sprężarka + coś jeszcze + czynnik
I można by dłużej zahaczając o np. silnik. Dla wielu osób to nie jest większy problem, ale są i tacy, dla który to są wyzwania i niepojęte jest jak do tego mogło dojść.
A, jeszcze zapomniałem o aluminiowych wahaczach z przodu, bo możesz trafic na auto z nimi, a byli już tacy dla, których nowe porządne były zbyt drogie i kombinowali.
Sorki, że od poziomu płynu odbiegłem tak daleko.

Ostatnio edytowane przez thesperado ; 10-07-2025 o 23:53 Powód: Napisałem GEM w FF3, ale kicha :)
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem