Odp: Woda, leci woda z klapy bagażnika ...
C-max 2008.
Jak już ktoś doczyta do końca to rozwiązanie, ( jeśli kapie z klapy bagażnika do środka )jest takie:
Woda kapała z obu łączeń środkowej maskownicy u góry bagażnika.Z lewej i prawej. Trzeba ją wypiąć - klipsy. Odkręcić 4 śrubki które mocują owiewkę na dachu. 2 śrubki skrajne i dwie bliżej środka, są dość głęboko więc trzeba umiejętnie złapać je pęsetą. Złapać je od strony owiewki palcami i wyjąć pęsetą od strony bagażnika.
Zdjąć owiewkę jest na 2 klipsy które są obok tych trudnych śrubek. Na tych klipsach są ,,pianko-uszczelki,, które uszczelniają klips i otwór śrubki. Przez to kapie wprost na otwory techniczne, centralnie na maskownice i do środka. Benzyną ekstrakcyjna wyczyściłem powierzchnie blachy gdzie dolega ta uszczelka, w kolo otworów na klips i śrubkę i samą piankouszczelkę na owiewce w kolo klipsa i otworu srubki. Na wszystko dałem sporą ilość silikonu sanitarnego. Osadzilem owiewke i skręciłem, śrubki dociągnęły klipy i docisnelo się wszystko i ,,rozlał,, się silikon. Poskladalem resztę i nie kapie. Tadddamm
|