![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: c-max
Silnik: 1,6 16v
Rocznik: 2008
|
C-max 2008.
Jak już ktoś doczyta do końca to rozwiązanie, ( jeśli kapie z klapy bagażnika do środka )jest takie: Woda kapała z obu łączeń środkowej maskownicy u góry bagażnika.Z lewej i prawej. Trzeba ją wypiąć - klipsy. Odkręcić 4 śrubki które mocują owiewkę na dachu. 2 śrubki skrajne i dwie bliżej środka, są dość głęboko więc trzeba umiejętnie złapać je pęsetą. Złapać je od strony owiewki palcami i wyjąć pęsetą od strony bagażnika. Zdjąć owiewkę jest na 2 klipsy które są obok tych trudnych śrubek. Na tych klipsach są ,,pianko-uszczelki,, które uszczelniają klips i otwór śrubki. Przez to kapie wprost na otwory techniczne, centralnie na maskownice i do środka. Benzyną ekstrakcyjna wyczyściłem powierzchnie blachy gdzie dolega ta uszczelka, w kolo otworów na klips i śrubkę i samą piankouszczelkę na owiewce w kolo klipsa i otworu srubki. Na wszystko dałem sporą ilość silikonu sanitarnego. Osadzilem owiewke i skręciłem, śrubki dociągnęły klipy i docisnelo się wszystko i ,,rozlał,, się silikon. Poskladalem resztę i nie kapie. Tadddamm |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007