View Single Post
Stary 09-09-2025, 06:13   #6
arturzx
ford::beginner

Imię: Artur
Model: Kuga
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: DW10F - Wyciek oleju trudny do zlokalizowania

Cytat:
Napisał zmulim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No dobra, ale czy nieszczelność rury turbo po zimnej stornie dawałoby aż takie wycieki oleju? Wiadomo, zawsze to warto sprawdzić zanim się grzebnie dalej. Ale równie dobrze może to być nieszczelna pokrywa zaworów. Co by się dość zgadzało z symptomami…

Też tak mi się wydawało, pozaglądałem wczoraj endoskopem i dolot wygląda na sucho. Za to mokro jest wyżej - na rogu pokrywy ale też*ciężko jednoznacznie stwierdzić bo jest trudne dojście. Znalazłem też*jeden film gdzie wyszło, że pokrywa się rozeszła na łączeniu i też cały silnik był zalany olejem + smród palonego oleju i chmurka, ogólnie to strach gdzieś*z tym na parkingu zostawiać samochód bo jeszcze ktoś*po straż zadzwoni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Być może cieknie uszczelka ale zamówiłem całą pokrywę jak zobaczyłem ile trzeba pruć by ją*zdemontować.
arturzx jest offline   Odpowiedź z Cytatem