View Single Post
Stary 10-12-2025, 21:49   #71
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
Domyślnie Odp: Auto za 50-60 tys. - Focus MK4 1.0EB czy coś innego

Cytat:
Napisał menen2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Puma to jest fiesta na szczudłach. Jakiś czas temu zastanawiałeś się czy foka chyba w hatchbacku nie będzie miała za małego bagażnika. Puma będzie miała jeszcze mniejszy.
pozwolę sobie skomentować opinię kolegi, bo mam trochę inne spostrzeżenia co do wielkości bagażnika Pumy.
Oglądałem kilka razy na żywo to auto (i jazdę próbną też kiedyś odbyłem 1.0 155KM) i uważam, że bagażnik jest tam zaskakująco pojemny. Wielkość bagażnika na pierwszy rzut oka może być trochę myląca, bo nie jest długi ale jest głęboki. I do tego jeszcze ta dodatkowa wnęka (zamiast koła zapasowego), którą Ford nazywa chyba Megabox.
Gdyby spojrzeć tylko na suche dane katalogowe, to wg nich, Puma ma bagażnik o poj. 460l., a Focus 375l.
Bagażnik wg mnie należy raczej do mocnych stron Pumy, podobnie jak ilość miejsca na nogi (z tyłu pasażer o wzroście 180cm nie dotyka kolanami oparcia przedniego fotela). Gorzej z ilością miejsca na szerokość (to tylko crossover segmentu B) oraz nad głową (opadająca linia dachu).
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem